Muziek voor een massage

De vraag is niet zozeer: wèlke muziek zal ik afspelen tijdens de massagesessie. Vraag je af of je überhaupt wel muziek wilt draaien.

Muziek kàn bijdragen aan de sfeer rond een massage, maar als je net die muziek draait die je massagepartner op de zenuwen werkt bereik je het tegenovergestelde van wat je graag zou willen: ontspanning.

Als je muziek draait, draai dan neutrale muziek en in ieder geval géén muziek met teksten! Teksten kunnen allerlei herinneringen bovenhalen of emoties los maken die op het moment dat je masseert niet gewenst zijn.

Bekende nummers: ook zoiets. Vermijd ze. Draai liever wat onsamenhangends dan bekende songs. Bekende nummers kunnen iemand meenemen en afleiden van het hier-en-nu. Voor klassieke muziek geldt dat in mindere mate dan voor moderne muziek.

Het doel van muziek tijdens de massage moet zijn dat het bijdraagt aan ontspanning. Lijzige muziek (synthesizers!)  maakt nogal wat mensen kriegel, maar al te meeslepend is ook weer niet goed.

Pfff..... een hele toer dus om iets te vinden wat zal pakken!

Piano-, harp-, fluit- en gitaarmuziek, al dan niet gecombineerd met natuurgeluiden, is vaak prima geschikt.
Natuurgeluiden alléén kunnen ook. Maar speel ze dan ook af op een geluidniveau dat de natuur nabij komt. Beter te zacht dan te hard. En het geluid van een klaterend beekje werkt bij veel mensen op de blaas ;-)

Klankschalen werken vrijwel altijd goed uit. (Lees op onze InnerNed site méér over klankschalen)

De beste tip die we je kunnen geven is: ga naar een goede (alternatieve) muziekhandel. Daar is een ruime keus uit allerlei genres èn deskundigheid om je goed te adviseren! Je kunt wat voor laten spelen en dan je keuze maken.

^ Terug naar boven