Hotstonemassage: massage met warme stenen

Andere benamingen waaronder je Hotstone-massage kunt tegenkomen zijn: Lavastone, Yoastone, LaStone.

Toepassingen

Hotstone-massage kan behulpzaam zijn bij ondermeer spierpijnen, spierverstuikingen en -spanningen, een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten, artritis, reuma, fibromyalgie, veel menstruatieproblemen en, door zijn onstpannende werking, bij stress (maar niet bij burnout) en angstgevoelens.

Hotstonemassage heeft veel weg van klassieke massage. Zo wordt hij gegeven met olie en worden vooral de huid en de spieren gemasseerd. Van de andere kant heeft hotstone-massage ook een energetisch aspect door de samenstelling van de stenen. Westers van oorsprong is hij niet. Andere culturen kennen het masseren met hete stenen al eeuwen.

De Egyptenaren bijvoorbeeld gebruikten warme stenen voor verbetering van de circulatie van de lichaamsvochten (bloed en lymfe) en vanwege hun ontspannende werking. Amerikaanse Indianen gebruikten de stenen traditioneel in hun zweethut.

Hotstone massage wordt gegeven met door de natuur mooi afgeronde lavastenen. Ze hebben een temperatuur van ergens tussen de 45 en 50 graden. Door de warmte van de stenen werkt een hotstonemassage vaak dieper door dan een gewone massage.
Als warmte weldadig voor je voelt is het een heerlijke verwenmassage.

Als het goed is wordt een hotstonemassage niet alléén met de stenen gegeven maar zijn de stenen een verlengstuk van, een aanvulling op de handen van de masseur.

Zorg dat je, als je een hotstone-massage geeft, ook echte stenen gebruikt. Je vindt op Internet talloze producten aangeboden die een kunststof als basis voor de "stenen" gebruiken!

Wanneer geen hotstone-massage?

Het is beter om boven een buitentemperatuur van 25 graden geen hotstonemassage te ondergaan. Het lichaam heeft bij zo'n temperatuur onvoldoende gelegenheid om af te koelen.

Verder is deze massagevorm niet geschikt als je koorts of spataderen hebt en bij kanker (omdat het de lymfestroom activeert). Andere aandoeningen zoals hartklachten, bloeddrukproblemen, suikerziekte (diabetes) en zwangerschap vragen om voorzichtigheid. Vraag daarom na en ben open en eerlijk als je een hotstonemassage wilt. Het is in je eigen belang.
Verder is het natuurlijk belangrijk dat de masseur tenminste een workshop of cursus heeft gevolgd. Vraag ook dat even na.

Als je deze massagevorm zelf wilt gaan toepassen: volg eerst een cursus of workshop voordat je aan de gang gaat en pas deze vorm niet toe in gevallen die hierboven zijn aangegeven.

Hotstonemassage praktijken

 

Sandra Verdijck | Massagepraktijk Zeeland 5411 BV
Body & Spirit Alphen aan den Rijn 2406 AH
Feelings Massage & Wellness praktijk Beuningen 6641 JS
Massagepraktijk Vitaal Groningen 9712 RV
Priscilla Jansen Massagepraktijk Rijswijk 2082 HZ
Praktijk Rinz Eindhoven 5627VH
Praktijk de Toermalijn Sommelsdijk 3245 AS
Massagepraktijk Gewoon Doen! Amersfoort 3814 RV
Massagepraktijk Bart Oldenzaal 7577 BR
Massagepraktijk Aquamarijn Leidschendam 2264 KL
Kahuna-Massage 's-Hertogenbosch 5224 TX
Massage en Wellness praktijk Totaliz Apeldoorn 7331 CB
ANBO Massages Bergeijk Bergeijk 5571 HL
BODY & SPIRIT for wellness & healing Zwammerdam 2471 AK
Goderrein Heilpraktijk Kanne-Riemst, België 3770 (B)
Massagepraktijk Binnen Handbereik Tilburg 5017 KN
A v B Massages Griendtsveen 5766 PR
DP Therapie Nieuw-Bergen 5854 GK
Helena Massage en Reiki Dordrecht 3315 CV
De Massagebrigade Castricum 1902 MA
Ayurveda& beauty schoonheidssalon Natalja Sambrink Leeuwarden 8921 AM
Welness Massage Uithoorn Uithoorn 1423 DT
PUUR massagepraktijk Helmond 5707 ZB
Dejomassage Almere 1316 GS
Massagepraktijk Antje Tardy Leeuwarden 8922 CM

 

^ Terug naar boven